Na de bevalling

Vorige pagina

Anticonceptie

Soms heb je in de zwangerschap al nagedacht over welke vorm van anticonceptie je zou willen gebruiken. Na de kraamtijd en bij de nacontrole zullen wij dit onderwerp in ieder geval met jullie bespreken. Je kunt met al je vragen rondom anticonceptie bij ons terecht.

Indien gewenst, kunnen wij ook een spiraal of orale anticonceptie voorschrijven en een spiraaltje plaatsen. Voor meer informatie kun je een afspraak maken. Deze websites kunnen je ook verder helpen.

www.anticonceptie.nl

www.rutgerswpf.nl

Anticonceptieconsult

Bij gezonde vrouwen kunnen wij een recept voor (mirena)spiraal en "de pil" voorschrijven. Indien gewenst plaatsten wij ook het spiraal. Alle vrouwen zijn welkom, als je al bij ons in praktijk bent geweest met een zwangerschap en bevalling, maar ook als je nog niet zwanger bent geweest kun je bij ons een afspraak plannen.

Om anticonceptie (de pil of het spiraal) te kunnen voorschrijven is specifieke informatie nodig. We nemen de tijd om dit met jullie door te nemen in een anticonceptieconsult. Dit gesprek zal ongeveer een half uur duren. In het consult zullen we de diverse anticonceptiemethoden op een rijtje zetten. We bespreken wat je wensen en verwachtingen zijn over de diverse anticonceptiemethoden, welke vorm  je voorkeur heeft, of er medische redenen zijn die van invloed kunnen zijn op bepaalde vormen van anticonceptie.

Als je (nog) borstvoeding geeft zijn er verschillende manieren van anticonceptie mogelijk. We kunnen samen met jou de mogelijkheden die voor jou van belang zijn op een naast elkaar zetten, waarna je je keuze kunt maken.

Tarieven

De kosten van deze zorg wordt nog niet standaard vergoed door iedere zorgverzekeraar. Wij zullen een rekening opmaken, die je zelf moet betalen. Je kunt bij jouw zorgverzekering navragen of je deze rekening bij hen in behandeling kunt brengen.

Anticonceptieconsult 30 min (inclusief evaluatiemoment)              € 25,00

Plaatsing IUD (inclusief evaluatiemoment)                                    € 63,35

Kinderwensconsult inclusief verwijderen spiraal                             € 63,35

 

* de meeste zorgverzekeraars vergoeden dit. Check dit bij je eigen verzekering of dit ook voor jou geldt.

Wilt u meer weten over ons en onze praktijk of echocentrum?