Snel zwanger worden tips

Snel zwanger worden lukt niet altijd. Hieronder enkele tips om de kans in ieder geval te vergroten om snel zwanger te worden.

Tip 1: Slik foliumzuur, voor de vroege ontwikkeling van een ongeboren kind is foliumzuur erg belangrijk. Begin zodra je probeert zwanger te worden met het slikken van foliumzuur.

Tip 2: Een gezond voedingspatroon. Overgewicht maar ook een te laag lichaamsgewicht zorgen voor verminderde vruchtbaarheid.

Tip 3: Niet roken.

Tip 4: Geen alcohol

Tip 5: Geen drugs

Tip 6: Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, maar overdrijf niet.

Tip 7: Zorg dat je goed in je vel zit, vermijd als het kan een stressvol bestaan.

Tip 8: Weet wanneer je vruchtbaar bent (ovulatie).

Tip 9: Wanhoop niet te snel, de meeste stellen worden niet zwanger binnen de eerste 3 maanden. Zelfs na een jaar is het 1 op de 10 gezonde, jonge stellen niet gelukt.

Tip 10: Verhoog de kwaliteit van je partner zijn zaad, ook voor mannen geldt gezond eten en leven.

Met deze tips verhoog je de kans om snel zwanger te worden. Als het na een jaar nog niet gelukt is om zwanger te worden, is het verstandig om een afspraak te maken met je huisarts. Dan nog iets. Of je nu snel zwanger wordt of iets later, ook in andere opzichten is een goede voorbereiding op je zwangerschap heel belangrijk. Dus: is de woning geschikt voor een baby? Valt die drukke baan te combineren met een kind op komst? En enig idee wat voor kosten een kind met zich meebrengt?