Echo Centrum Sneek

Hét echocentrum van Zuidwest-Friesland

In verwachting zijn is één van de meest bijzondere periodes in je leven. Een speciale tijd voor de aanstaande moeder en de trotse partner. Een hele mooie maar ook best een spannende tijd.

Bij onze praktijk ben je in goede handen en bieden we onder één dak de hele begeleiding aan; van de allereerste termijnecho tot aan de bevalling. In gemeente Súdwest-Fryslân verzorgen we al vanaf 2006 screeningecho’s. Sindsdien geven we je graag een uniek en goed beeld van jouw kindje(s). Ook als je onder controle staat bij een andere verloskundigenpraktijk, huisarts of een gynaecoloog in het ziekenhuis. Ons echocentrum is centraal gelegen in Zuidwest-Friesland. Wij beschikken over gratis parkeerplaatsen voor de deur en het pand in Sneek is vanuit diverse richtingen in Friesland gemakkelijk te bereiken.

  • Ervaren
  • Betrokken
  • Toegankelijk
  • Professioneel
  • Korte lijnen met gynaecologen

Bij zwangerschapsecho’s maken we onderscheid tussen medische echo’s en echo’s op verzoek. Bij een medische echo word je door je verloskundige of gynaecoloog naar ons verwezen voor het maken van een echo. Tijdens de zwangerschap kunnen daar verschillende redenen voor zijn. Bijvoorbeeld de termijnecho, de 20-weken echo (TTSEO), een groeiecho of een echo om de ligging van de placenta te beoordelen. Je kunt bij ons ook terecht voor echo’s op verzoek. Een zogenaamde pretecho kan op elk moment van je zwangerschap gedaan worden. Medische echo’s worden vergoed door de zorgverzekeraar. Echo’s op eigen verzoek betaal je zelf.

De echo’s worden uitgevoerd door vakkundige echoscopisten met moderne apparatuur. Onze ervaren echoscopisten doen er alles aan om de foetus zo goed en mooi mogelijk in beeld te brengen. De bevindingen worden uitgebreid besproken en indien nodig maken we meteen vervolgafspraken. Uiteraard mag je partner bij de echo’s aanwezig zijn. De echoscopisten staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister van de Beroepsvereniging voor Echoscopisten (BEN). 

Wij werken nauw samen met andere (buurt)praktijken en (huis)artsen in met name de regio Zuidwest-Friesland en hebben korte lijnen met het Antonius Ziekenhuis in Sneek, het MCL te Leeuwarden en het in Groningen gevestigde UMCG. Hierdoor kunnen we snel overleg voeren met andere deskundigen. Mocht er een reden zijn, dan sturen we je door naar een specialist in één van deze ziekenhuizen. Afhankelijk van de indicatie kun je daar altijd vlot terecht.

Echo Centrum Sneek biedt professionele begeleiding en al onze medewerkers zijn zeer ervaren. Met uiteraard veel persoonlijke aandacht en begrip voor de zwangere. Doordat wij alle deskundigheid in huis hebben, zie je gedurende de gehele zwangerschap vaak dezelfde vertrouwde gezichten. Ook na negen maanden horen we erg graag hoe het met je gaat. Geniet je van de kleine, heb je nog vragen of zijn er wellicht toch complicaties geweest waardoor de zwangerschap of de bevalling minder positief zijn verlopen. Dat kan telefonisch maar ook met een bezoek aan huis. Deze ‘nazorg’ is minstens zo belangrijk als de zwangerschapsperiode en wordt afgestemd op jouw persoonlijke wensen.

Onze partners