Dankbaar

Bij de kerstborrel blikten we al even terug op het afgelopen jaar. Iedereen mocht benoemen waar zij dankbaar voor was. Dat mochten geen primaire levensbehoeften zijn. Het was mooi om te merken dat er veel verschillende dingen zijn om dankbaar voor te zijn. We hadden ook iets gemeenschappelijks: de dankbaarheid voor ons fijne team. Dat we het zo goed hebben met elkaar, voor elkaar klaar staan, altijd even met elkaar mee willen denken, elkaar een luisterend oor bieden, maar ook kritisch naar elkaar durven te zijn en elkaar scherp houden. Een heel divers team. Verschillende persoonlijkheden met verschillende kwaliteiten en valkuilen. Misschien is die diversiteit juist wel de kracht van ons team.
We zijn ook dankbaar dat we het afgelopen jaar weer veel zwangeren en partners hebben mogen begeleiden tijdens een bijzondere periode in hun leven. Er zijn 410 kinderen geboren. De jongens waren met 55% in de meerderheid. De zwaarste baby woog 5170 gram. Oktober was de drukste maand. Toen werden er 40 kindjes geboren. Februari was de rustigste maand. De teller stond die maand op 22. Nora(h) was de meest populaire naam. Deze naam werd 5 keer gekozen. Ongeveer de helft van onze cliënten heeft deelgenomen aan Centering Pregnancy. We hebben 76 spiralen en implantatiestaafjes geplaatst.
Er waren ook verdrietige momenten. Twee gezinnen hebben veel te vroeg afscheid moeten nemen van hun prachtige kindje. 93 zwangerschappen eindigden in een miskraam. Wij denken aan deze ouders.
We zijn benieuwd wat het komende jaar ons zal brengen. We hopen er samen met jullie weer wat moois van te maken..