Anne's mijmeringen

Een nieuwe lente

 

Genietend van al de 2e mooie lentedag op rij met temperaturen rond de 20 graden, zit ik wat te mijmeren over de afgelopen periode, het afgelopen jaar. Het jaar waarin het C-woord steeds op de voorgrond heeft gestaan en veel van wat ons mensenleven zo fijn maakt -sociale interactie op velerlei wijze- op een laag pitje heeft gezet. Ook ons werk heeft het drastisch beïnvloed op een wijze waar wij en jullie -‘onze’ zwangere cliënten en jullie partners- niet altijd heel gelukkig van werden. Als er 1 beroep is waarbij sociale interactie, communicatie en ‘dichtbij zijn’ van belang is, is het het onze wel. We hebben er zo goed en zo kwaad als dat gaat met zijn allen invulling aan gegeven volgens de geldende regels en dat doen we nog steeds! We waarderen en respecteren onze zwangeren en hun partners en willen natuurlijk graag dat jullie ondanks alles kunnen terugblikken op een fijne periode bij ons.

Nu staan we op de drempel van de zomer, met een voorzichtige blik naar weer meer dingen doen die we zo node gemist hebben; een avondje theater, een goed concert of lekker met een vriendengroep samenzijn, naar een voetbalwedstrijd of met z’n allen zingen of muziekmaken.

Als praktijk zijn we een jaar in gegaan met nieuwe maar toch ook weer bekende gezichten binnen ons team; dat vergt aanpassing maar geeft ook nieuwe impulsen en nieuwe energie om er weer vol tegenaan te gaan. Daarbij hebben we een nieuwe website waar je nu -terwijl je dit leest- getuige van bent. Daar is met veel plezier en energie aan gewerkt en trots zijn we dat ie nu in de lucht is. We hopen uiteraard dat jullie hem mooi, nuttig en handig vinden.

Op de drempel van de zomer met een nieuw team en een nieuwe website én het vertrouwde Centering Pregnancy wat we weer voorzichtig aan het opstarten zijn. Sommige zwangeren kennen het nog, voor anderen is het nieuw. Net zo nieuw als de weg die ze inslaan naar het ouderschap, naar een leven met dat kleine hummeltje waar zo naar uitgekeken wordt. Bij Centering Pregnancy gaat het om delen en verbinding; verbinding als ouders met elkaar, verbinding als ouders met je kindje en verbinding van zwangere vrouwen onderling. Dit maakt krachtig en geeft vertrouwen; samen weet je meer!

De lente maakt plaats voor de zomer en ik hoop van harte dat deze zomer een periode gaat zijn waarin de onmogelijkheden weer plaats maken voor mogelijkheden, waarin wantrouwen weer plaats maakt voor vértrouwen en waarin het individuele weer plaats kan maken voor het samen doen en samen zijn.

Ik zie jullie graag daar!

 

 

Anne van den Bosch.