Zwanger worden

Vorige pagina

Snel zwanger worden tips

Snel zwanger worden lukt niet altijd. Hieronder enkele tips om de kans in ieder geval te vergroten om snel zwanger te worden.

Tip 1: Slik foliumzuur, voor de vroege ontwikkeling van een ongeboren kind is foliumzuur erg belangrijk. Begin zodra je probeert zwanger te worden met het slikken van foliumzuur.

Tip 2: Een gezond voedingspatroon. Overgewicht maar ook een te laag lichaamsgewicht zorgen voor verminderde vruchtbaarheid.

Tip 3: Niet roken.

Tip 4: Geen alcohol/ geen drugs.

Tip 5: Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, maar overdrijf niet.

Tip 6: Zit goed in je vel, geen stressvol bestaan.

Tip 7: Weet wanneer je vruchtbaar bent (ovulatie).

Tip 8: Bereid je voor op de komst van een baby, niet iedere woning is geschikt voor een baby. Ook niet iedere baan valt te combineren met een baby. Weet jij welke kosten er zijn als je een kind hebt? Een goede voorbereiding op je zwangerschap is dus belangrijk.

Tip 9: Wanhoop niet te snel, de meeste stellen worden niet zwanger binnen de eerste 3 maanden. Zelfs na een jaar is het 1 op de 10 gezonde, jonge stellen niet gelukt.

Tip 10: Verhoog de kwaliteit van je partner zijn zaad, ook voor mannen geldt gezond eten en leven.

Met deze tien tips verhoog je de kans om snel zwanger te worden. Als het na een jaar nog niet gelukt is om zwanger te worden, is het verstandig om een afspraak te maken met je huisarts. 

Wilt u meer weten over ons en onze praktijk of echocentrum?