Zwanger zijn

Vorige pagina

Bewegen tijdens zwangeschap

Sporten kan in de zwangerschap. Dit is zelfs heel gezond. Je spieren blijven ontwikkeld. Deze heb je nodig in de zwangerschap om fit te blijven en om tijdens de bevalling een topprestatie te leveren. Ook voor je herstel na de bevalling is een goede conditie belangrijk. Dus sportte je al voor de zwangerschap, dan kun je dat gewoon blijven doen.  Er zijn echter sporten die in de zwangerschap minder verstandig zijn. Bijvoorbeeld contactsporten en duiksport. Bij het uitvoeren van buikspieroefeningen kun je je schuine buikspieren blijven trainen. Doordat je rechte buikspieren van plaats veranderen is het verstandig deze niet te trainen. Maar luister wel naar je lichaam, als je klachten krijgt doe het dan rustiger aan.

Mocht je rugklachten hebben, dan kan zwemmen heel prettig zijn. Ook zijn er diverse zwangerschapscursussen waarbij aandacht wordt besteed aan beweging.

Begin je met sporten? Doe dat dan onder begeleiding; je hebt voor zwangere vrouwen speciale sportprogramma’s onder professionele begeleiding. 

Wil je meer weten over bewegen tijdens de zwangerschap? 

Wilt u meer weten over ons en onze praktijk of echocentrum?