Zwangerschapscontroles

Het intakegesprek: Je maakt kennis met de verloskundige en met onze praktijk. De eerste keer wil je veel van ons weten, en wij van jou. Want zo kunnen wij onze begeleiding goed afstemmen op jouw wensen. Het intakegesprek plannen we als je ongeveer  8 weken zwanger bent en duurt ongeveer 45 minuten. Er is dan ook alle tijd om veel informatie uit te wisselen en de verloskundige met wie je de afspraak hebt, zal je uitgebreid adviezen geven. Uiteraard kun jij al je vragen stellen. Schrijf ze zo nodig van tevoren op zodat je er geen vergeet.

Wat komt er in het intakegesprek aan bod?

Daarnaast zal de verloskundige tijdens de intake je bloeddruk meten en je gewicht bepalen. Waarschijnlijk is je zwangerschap overigens nog te pril om naar het hartje te luisteren; het heeft de voorkeur om pas na 14 weken zwangerschapsduur te luisteren naar de harttonen.

Soms is een zwangerschap geen roze wolk. Iedere aanstaande moeder voelt zich wel eens overweldigd door alles wat er op haar af komt. Maar mocht je meer last dan gemiddeld ervaren kan het prettig zijn daar hulp bij te krijgen. Wil je er eerst eens wat over lezen dan is het boek van Diana Koster, Perfecte moeders bestaan niet, een aanrader.

Meer weten over zwangerschapscontroles en het intakegesprek?